O Meni

Ko sam ja?  

Vesna Dimić, rođena Šapčanka, zaljubljenik u život, majka dva odrasla momka, preduzetnik, koleginica, prijatelj, sestra, komšinica…

Osnovala sam u Novom Sadu Centar za edukaciju, lični i profesionalni razvoj “Balans”, čiji sam i Predsednik.

Bavim se Analizom i razvojem individualnih potencijala kao i otklanjanjem blokada efikasnosti.

Organizujem i vodim seminare i iskustveno – edukativne radionice na teme: 

  • Asertivne komunikacije- Asertivnošču do Autentičnosti
  • Manipulacije u partnerskim odnosima
  • Efikasnog načina prevladavanja stresa
  • Izgradnje samopouzdanja
  • Prevazilaženje anksioznosti i paničnih napada kroz osnaživanje ličnosti

 

Moj razvojni put

 Prvo što sam u životu naučila je da se brzo prilagidim novonastalim uslovima zahvaljujući čestoj promeni mesta boravka i okruženja u kom sam odrastala. Razvila sam veštinu posmatranja detalja, na osnovu čega sam mogla da predvidim ponašanja drugih i brzo odreagujem. Iz ove perspektive sam zahvalna jer tako sam razvila životnu snalažljivost.

Zahvaljujući takvom pristupu moj prvi dodir sa predmetom psihologijom u srednjoj medicinskoj školi kod mene je izazvao oduševljenje. Počela sam da čitam literaturu iz psihologije, sve do čega sam  mogla doći. Na žalost po završetku srednje škole nisam bila u prilici da upišem fakultet. To su bile nesrećne devedesete. U nekom trenutku sam se udala, rodila dvoje dece i sa suprugom  razvila privatni posao kojim sam ostvarila materijalnu sigurnost. Bila sam nezadovoljna, osećala sam se neostvarenom, osećala sam kao da ne živim svoj život, već da ispunjavam očekivanja drugih. Na žalost i u ispunjavanju tih očekivanja nisam bila uspešna. Niti sam bila to što jesam a nisam tačno znala ko je ta osoba koja sam postala, niti sam bila po meri onih, meni najbližih, čija sam očekivanja, mislila da ispunjavam.

Vratila sam se čitanju jer to mi je bilo uvek dostupno, počela da posećujem seminare ličnog razvoja. Krenula sam na putovanje , u potragu za višim smislom, za odgovorima, u potragu za sobom, ličnim ispunjenjem. Prelomna tačka za povratak sebi je bio  razvod. Čitanje i ljubav prema psihologiji me je držala da istrajem i kada mi je bilo najteže i motivisala me da upišem fakultet. Upisala sam  psihologiju kao redovan student i odselila  se ubrzo potom  sa decom u Novi Sad. Puno energije, truda i rada mi je bilo potrebno da bih uskladila ulogu majke i studentkinje. Nakon završenih osnovnih studija psihologije, završavam i master iz poslovne psihologije. Uporedo sa fakultetom počinjem sa različitim  edukacijama koje su bile u skladu sa mojim interesovanjima.  

Moja misija?  

Moja misija je da pomažem ljudima da postanu svesni svojih potencijala, svog blaga koje nose unutar sebe. Tu sam da ih ohrabim da počnu da veruju u sebe i da im po tom putu budem podrška. Inspiriše me rad sa ljudima i njihovi uspesi. Verujem u dobro u ljudima. Verujem da smo svi na neki način povezani! Svako od nas može da ostvari ono što istinski želi samo treba da nauči kako. Podstičem ljude da se bave ličnim razvojem, upoznavanjem sebe,  da prihvate i zavole sebe. Da budu bolji prvenstveno sebi pa onda i svom okruženju.

Motivišući druge u svom okruženju, svakodnevno motivišem i sebe na razvoj, pomeranje sopstvenih granica gradim nove navike.  Svojim primerom budim uspavane potencijale kod svojih klijenata i ljudi koji dođu u dodir sa mnom, pomažemi im kroz lično iskustvo,  kao i stečeno znanje, da budu autentični i svoji i da žive u skladu sa svojim potencijalima.

Šta me inspiriše i šta volim

Inspiriše me šetnja po prirodi, tako punim “baterije” i podstičem kreativnost. Bavim se jogom to mi daje fleksibilnost u fizičkom i mentalnom smislu. Život je kao joga. Bavim se meditacijom. Volim pozorište. Volim da pevam a ne znam. Volim pozitivne, kreativne, nasmejane ljude. Inspiriše me da budem okružena kretivcima. Volim more. Volim šampitu i vanilice kakve je pravila moja baka.

Inspirišu me moja deca da budem što bolja verzija sebe da bi im bila dobar primer kako i oni mogu da žive svoju autentičnost.

Autorska dela

♦ Autor sedmonedeljnog programa “Asertivnošću do autentičnosti”

 Autor dvanaestonedeljnog edukativnog programa „Prevazilaženje anksioznosti i paničnih napada“

Autor šestomesečnog online programa „Od anksioznosti do slobode“

♦ Autor edukacije „Manipulacija u partnerskim odnosima“

♦ U toku priprema programa Mind Balance

Sertifikacije

♦ Sertifikovani trener asertivne komunikacije od strane TIM Centar;

♦ Sertifikovana od strane Kognitivnog Instituta u Štutgartu za primenjivanje postupka Analize Individualnih Potencijala (AIP);

♦ Subspecijalizacija iz primena KBT-REBT-a na specijalne kliničke slike ansksiozni poremećaji, specifične fobije, burnout, hronični stres kao i u poslovnom savetovanju od strane Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta;

♦ Obuka iz Emocionalnog metoda autora Marjana Tošića;

♦ Edukacija iz O.L.I. Psihodinamske Integrativne Psihoterapije;

♦  Obuka iz Terapije prihvatanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy, ACT)- bazični nivo;

♦ Sertifikovana za primenu ATOS metoda, tehnike harmonizacije koja služi za uklanjanje posledica stresa i razvoja kreativnih potencijala;

♦ Sertifikovana od strane Patrika Balinta za primenu Regresivne terapije;

♦ Sertifikovani Reiki master – učitelj;

♦ Licencirani Joga instruktor.